Traditionell Bingo vs. Onlinebingo

Som alla vet har den gamla hederliga landbingo fått stark konkurrens av nätbingon under de senaste åren. Det har dock visast sig att det finns plats för båda bingoformerna. I grund och botten skiljer sig de inte så mycket åt som man kan tro. Den uppenbara skillnaden är förstås att nätbingon spelas på datorn och spelet sker virtuellt. Med modern teknik kan man komma på fler varianter, erbjuda bättre förmåner genom att så pass många spelar med mera. Många skulle nog säga att onlinebingon på det viset är bättre än den traditionella bingon. Dessutom kan du spela när du vill; det är alltid öppet i bingorummen på nätet.

Traditionalister hävdar dock att spelkänslan och den sociala samhörigheten inte blir densamma på nätet. Bingo är ju förknippat med trivsel och folkfest. Det kan förvisso ligga en hel del i det, men det behöver inte vara sant. Du har faktiskt utomordentliga möjligheter att vara social och hitta nya kompisar i de virtuella bingorummen. Det kan faktiskt vara lättare att hitta nya vänner här än i en traditionell bingohall. I chattrum och likande pratar man lättare med folk som man inte känner än vad man gör i en bingohall och face-to-face. Spelkänslan går naturligtvis till viss del förlorad om datorn automatiskt fyller i alla nummer på din virtuella bingobricka, men även här finns alternativ. Ofta kan du stänga av autokorrigeringen och dutta med musen i stället, ungefär som du duttar med din bingopenna alltså. Tekniken förbättras hela tiden och skillnaderna mellan att spela på nätet och i en bingohall suddas ut allt mer oavsett vilka hjälpmedel vi använder oss av.

Vi är övertygade om att båda bingovarianterna har en framtid. Vi vill ha både lugn och ro och folkligt gammäng. Det förstnämnda kan vi få när vi spelar framför datorn en lugn måndag morgon och det senare bjuds oss när vi åker till en välbesökt bingohall en lördags eftermiddag.